bb11

Europa er på trods af sin relativt lille størrelse et ufatteligt varieret område med masser at byde på. Dette gælder ikke mindst i forbindelse med sejlads; Europa er faktisk helt perfekt til en dejlig sejlferie med de mange smukke havne og kulturelle seværdigheder. Her er fire af de bedste sejlferier Europa har at byde på. Læs videre her.

Europas vugge

Med et utal af gudeskønne øer at vælge imellem, er det græske øhav et oplagt valg. Smukke græske landsbyer i karakteristiske blå og hvide farver blander sig med ruiner, et krystaklart middelhav, nogle af Europas smukkeste strande samt en uovertryffen natur. De mange små landsbyer har desuden glimrende havneforhold, hvor du uden problemer kan lægge til, for at tage på en uforglemmelig opdagelsesrejse i gudernes fodspor. Hvis du elsker natur, er Grækenland stedet for dig. Hvis natur er vigtigt for dig, så kan du med fordel læse mere hos natur-on-line.dk. man ved jo aldrig hvor inspirationen vil slå ned.

havet-reb

Den franske riviera

En absolut klassiker for enhver, der ønsker sig at opleve fantastisk vejr, smukke strande og en strejf af luksus i selskab med kæmpeyachter. Læg f.eks. til i Nice, Saint Tropez eller det lille kongerige Monaco, der med sine mange berømtheder, millionærer og andet godtfolk er en oplevelse i sig selv. Sydfrankrig er med sine mange små øer, smukke bjerge og skjulte bugte en af Europas sande perler. Hvis dette ikke skulle være nok, så er det sydfranske køkken et af de allerbedste, som Frankrig har at byde på.

Italien har det hele

Nabolandet Italien har selvfølgelig deres egen udgave af en riviera. Den italienske riviera er (en lille smule) mindre overrendt end den franske, men er dog stadig et besøg værd. Her vil du opleve piktoreske italienske landsbyer indrammet af det unikke italienske landskab, og nogle af de bedste vande i verden. Det er i denne forbindelse også værd at nævne, netop hvor fantastisk den italienske mad også er, og der kan med god grund argumenteres for, at det italienske køkken måske er det bedste i verden. Hvis du er til hyggelige små havne, fantiastisk vejr og perfekte strande, så behøver du ikke lede længere. Den italienske riviera har simpelthen det hele.

sejlads

Tyrkiet

For de lidt mere eventyrlystne, er Tyrkiet bestemt værd at overveje. Mødet mellem den vestlige og islamiske kultur er enestående i en europæisk sammenhæng, og landet rummer en fantastisk mangfoldighold rent kulturelt. Hvis man så oven i købet tilføjer et ualmindeligt smukt landskab, en venlig befolkning, fantastiske strande og et køkken, der simpelthen sender én i himlen, så er det faktisk vanskeligt, at finde argumenter imod, at vælge Tyrkiet til ens næste sejlferie.

 


Artiklen er udtryk for skribentens egen holdning og er ikke redaktionelt indhold.