bb11

Er du sejlentusiast, og elsker du at tilbringe tid på havet? Det kan være, at din adrenalin stiger, men det kan også være, at du simpelthen bare stresser af når du er ude på havet. Det kan være, at du lige nu afhænger af, at andre sejler, for at du kan være med samt at du måske ikke lige er i dit livs bedste form til at sejle. At sejle, kræver ikke lidt. Det kræver en god kondition samt gode armmuskler. Følg med her, og læs om hvordan du kan blive fit til at sejle.

Hvorfor lige en romaskine?

Maskinens navn forklarer det meste. En maskine som du kan ro på enten derhjemme eller i et fitnesscenter. Det smarte er, at du, i stedet for at øve og træne ude på havet, kan gøre det hele hjemmefra eller i dit nærmeste fitnesscenter. En romaskine er relevant på mange måder. For det første, er romaskinen gavnlig for dig på den helbredsmæssige front. Romaskinen giver dig en all-around effektiv træning af muskler både i din under- og overkrop. Ydermere, giver det dig også en yderst effektiv kredsløbstræning, hvilket er af stor vigtighed for din krop. Sidst men ikke mindst, vil du opleve en bemærkelsesværdig forbedring af din kondition og metabolisme.

Romaskine det samme som at ro ude på havet?

Det er ikke nogen hemmelighed, at det at ro på en maskine, er primært det samme som at ro ude på havet. Det er hele meningen med maskinen. Dog er der nogle maskiner hvorpå der er monteret en vandbeholder således, at oplevelsen bliver så vidt muligt den helt samme som når du sidder i en båd. Når det kommer til valg af romaskine, så er det ikke noget der er nemt. Der er et bredt udvalg på markedet, men vi har samlet tre maskiner som differentierer sig rigtig meget fra hinanden.

Er det dyrt at købe en romaskine?

Som tidligere nævnt, er der mange romaskiner på markedet i dag. Hver enkelt maskine er produceret på baggrund af forskellig kvalitet og dermed holdbarhed. Hvis man taler om de mest billige romaskiner på markedet, så er der tale priser mellem 1500 og 3000 kroner. Tværtimod, hvis man så taler om de dyreste, så er der tale om priser op til de 30.000, og i nogle tilfælde kan det være endnu dyrere.

Hvor ofte bør jeg træne?

Jo oftere du træner, jo hurtigere kan du blive klar til at ro ude på havet og stille dine behov og lyster. Det betyder også, at du samtidig kan optimere dit helbred med en høj kondition og veltrænede muskelgrupper. Når det er sagt, anbefaler vi, at du træner et sted mellem 3-4 dage i ugen, for at det gavner dig. Til en begyndelse, kan det være en god ide at sigte efter ca. 20 tag pr. minut, mens en rutineret person sigter efter 25 tag pr. minut. Du bør være påpasselig i starten, da det kan være skadeligt at starte alt for hårdt ud.

Mange neglegerer betydningen af roning. Det er til mere gavn end hvad de fleste tror. Der er et helt væld af fordele ved brug af romaskiner. Hvis du vil optimere dit helbred, hverdag og ikke mindst gøre det nemmere for dig selv når du skal ud at sejle, så bør du bruge 3-4 dage i ugen på en romaskine. Hvis du, ligesom tusindevis af andre danskere, hader at cykle, løbe, gå lange ture, så er en romaskine et godt alternativ. Ikke kun fordi, at det er noget helt andet de andre nævnte motionsformer, men fordi at du, ved at ro, træner langt flere muskelgrupper i både over- og underkroppen mens det samtidig gavner din krops kredsløb.