bb11

Sejlsport er en af de sportsgrene, som har enormt mange meget dedikerede tilhængere. Når først man er kommet i gang, kommer man hurtigt til at holde meget af sportsgrenen, som med tiden i højere grad bliver en faktisk livsstil end blot en sportsgren, man dyrker. Lyder sejlsport som noget for dig, er der mange gode argumenter for at komme ud af starthullerne og begynde at dyrke sporten. Her får du et par tips og trick til, hvordan du kommer godt fra start.

sejlads

Duelighedsbevis

Skal du i gang med at færdes på søs, er det en god idé at tage et duelighedsbevis. Færdes du i speedbåd eller på vandscooter er det lovpligtigt at tage beviser til lige netop disse former for fartøjer. I Danmark er det derimod ikke lovpligtigt at tage duelighedsbevis, hvis du færdes i en  anden form for fritidsbåd på mindre end 15 meter i længde. Alligevel er det en god idé at tage en såkaldt duelighedsprøve, hvor du lærer mere om sikkerhed til søs, hvilket kan give dig en mere sikker og fornøjelig oplevelse, når du færdes til søs. En duelighedsprøve er således et godt sted at starte, når du kaster dig ud i sejlsport.

Sejlsport beklædning og tilbehør

I Danmark har vi en udbredt kultur for sejlsport og har blandt andet afhold vm i sejlsport i Århus i 2018. Derfor er mange danskere også bekendte med sejlsport, men der er bestemt forskel på at se sejlsport i tv eller betragte sportsgrenen fra sidelinjen og så dyrke den selv. En ting, mange måske kan være tilbøjelige til at overse, er de store mængder udstyr, der som regel er involveret i sejlsport.

Især når det kommer til beklædning og beklædningstilbehør, er det vigtigt at vælge rigtigt, når du dyrker sejlsport. Eksempelvis er det enormt vigtigt at vælge varmt tøj, så du kan holde varmen, når du befinder dig på vandet. Er din beklædning ikke tilstrækkelig varm, kommer du hurtigt til at fryse, hvilket let kan ødelægge en ellers god oplevelse. Desuden er det en god idé at finde et godt par sejlsport solbriller. Solen er ofte skarp ude på vandet, og da den yderligere reflekteres i vandoverfladen, bliver man nemt blændet. Et par gode solbriller er derfor en god investering.

sejlads

Er du i tvivl om, hvilken beklædning, der er passende, kan du med fordel besøge en sejlsport butik, hvor personalet kan guide dig i den rigtige retning.

Lad dig ikke slå ned af en svær start

Ligesom med alle andre sportsgrene og alle andre færdigheder i det hele taget, gælder det også for sejlsport, at øvelse gør mester. Måske har du set andre dyrke sejlsport og misundt deres færdigheder, men det er vigtigt, at du ikke forventer, at det hele spiller fra start. Har du for høje forventninger til dine færdigheder, og lever din praktiske kunnen ikke op til disse, er det nemt at lade sig slå ud og hurtigt opgive. Men sejlsport er uden tvivl en sportsgren, som vokser på en – ligesom det gælder for så mange andre sportsgrene. Det er langt sjovere, når først man har fået lidt øvelse og er blevet dygtig til sporten.

 


Artiklen er udtryk for skribentens egen holdning og er ikke redaktionelt indhold.