bb11

Hvis du satte dig ned og talte de timer, du brugte på at sove i løbet af et døgn, så ville det hurtigt blive klart, at det er en stor del af dit liv, der bliver brugt på netop det.

Udover det er søvnen også bare en yderst vigtig del af din daglige rutine, da den har en meget stor betydning for dit helbred.

Det betyder også, at det er noget, som du er nødt til at prioritere, uanset hvordan du ellers lever dit liv, og netop derfor er det vigtigt at vælge den rette seng – også til din båd.

Hvad end du sover på din båd nogle enkelte nætter om året, eller du lever på din båd, så er det lige så vigtigt at sove godt her, som det er at sove godt i et almindeligt soveværelse.

Hver nat tæller.

Hvad udgør en god seng?

Før du kan finde ud af, hvordan du vælger den rette seng til din båd, så er det også vigtigt at slå fast, hvad en god seng er, og hvad den består af.

Der findes nemlig mange dele af senge, som kan have en betydning for din komfort, og hvad din mor, far, søster, bror eller nabo har brug for, er ikke nødvendigvis det samme, som det du har brug for.

Nogle af de ting, som du er nødt til at tage stilling til, er:

  • Hvor blød din seng skal være
  • Om du skal have en boksmadras eller en springmadras
  • Hvilket materiale din seng skal være lavet af
  • Om du vil have glæde af at have en elevationsseng

Et bud på en rigtig god sengetype, som virkelig giver dig mulighed for at få dækket dine behov, er en kontinentalseng. Hvis det er sådan en sengetype, du er på udkig efter, så kan du læse meget mere om dem i denne artikel.

Senge til båden

Det, der gør det lidt mere besværligt at vælge en seng til båden, kan være, at du ofte ikke har så meget plads at gøre godt med som i et soveværelse på land.

Derfor kan det også blive nødvendigt at tænke kreativt eller ligefrem at få tilpasset din seng til netop din båd.

Hvis du er så heldig at have plads nok til det, er der dog ingen grund til at skulle opfinde den dybe tallerken. Har du allerede en seng, som du er glad for, er det måske lige så let for dig at få den samme slags seng til din båd.

Derfor er søvnen så vigtig

Som sagt er søvnen altså vigtig for dit helbred – men præcis hvor vigtig den er, vil vi forsøge at slå fast her.

Søvnen har nemlig betydning for mange forskellige dele af dit helbred fra det fysiske til det mentale helbred.

For det første har du nok allerede erfaret, at for lidt søvn gør dig mindre duelig i hverdagen. Det kan blive sværere at koncentrere dig og at udføre forskellige hverdagsopgaver.