bb11

Er havet dit hjem? Eller er du bare glad for at sejle? Uanset hvad kender du nok til følelsen af, at det giver en frihed og en indre ro at komme ud på vandet og afsted på sejltur. Den hektiske hverdag eller andre bekymringer kan dog stadig godt spøge i baggrunden, selvom man er på sejltur. Denne udfordring kan yoga dog hjælpe med på flere områder.

Få bedre balance med yoga inden sejlturen

Når man er på vandet, og der kommer lidt bølger, skal man ofte gøre lidt ekstra for at holde balancen på båden, da den hurtigt kan komme til at gynge lidt. Denne udfordring kan regelmæssig yoga op til og mellem sejlture dog hjælpe lidt på. Yoga kan bl.a. både give øget energiniveau, mere styrke, mere smidighed og bedre balance.

yoga-strand

Yogaøvelser kan, som nævnt, bl.a. medvirke til, at man får bedre balance – både fysisk og mentalt. Med yoga vil man altså nemmere kunne holde balancen på båden, selvom der kommer lidt bølger. Derudover kan yoga, som sagt, også hjælpe på den mentale balance. Dermed kan man stresse helt af inden turen, så man er klar til at nyde den i fulde drag.

Dyrk yoga på sejlturen og gear helt ned

Yoga kan hjælpe på mange ting – både i forbindelse med sejlture og i forbindelse med en stressende hverdag. Hvis du gerne vil vide endnu mere om det udbytte, yoga kan give, findes der masser af informationer på yogatips.dk. Her kan du blive klogere på, hvad yoga kan, så du kan overveje, hvad du selv har brug for, for at du kan blive mindre stresset.

Det kan være rart at være helt afslappet og fri for stressende tanker, inden man begiver sig afsted på sejltur, men det er måske ikke altid, at det helt er lykkedes at blive det, inden man tager afsted. I disse tilfælde kan man også vælge at dyrke lidt yoga undervejs på sejlturen. Det kan være rart at finde et roligt sted på vandet, kaste anker og så ellers bare kaste sig ud i yogaøvelserne. Dette gælder uanset, om man har brug for at geare ned eller bare gerne vil gøre turen endnu mere afslappende.