bb11

Hvis du har hænder skruet ordenligt på og elsker gør det selv, så har du sikkert ofte overvejet at givet dig i kast med at lave et bord selv, men det an være et meget uoverskueligt projekt, og hvis ikke man først har undersøgt hvordan man gør, så kan er det ikke sikkert, at man får succes med sit diy projekt. Derfor kan du i denne artikel læse et par råd til hvordan du forbereder dig ordenlig, hvis du overvejer at give dig i kast med at bygge dit eget på. I dag er plankebord meget oppe i tiden, og når det kommer til diy så ville et plankebord være en god mulighed.

gør det selv

Det skal du bruge når du bygger dit eget plankebord 

Det første du skal overveje er, at du anskaffer dig de rigtige materialer, værktøjer og lignende. Først og fremmest skal du have nogle træplanker. Der er stort set frit valg når det kommer til træplanker, men du skal selvfølgelig overveje hvilken farve og træsort du vil have bordet skal være i. Prisen kan variere meget alt efter hvilket træ du vælger, så det kan her være en god ide at overveje at lave et budget, så man ikke bruger for mange penge her. Til plankerne skal du bruge noget træolie, så bordet kommer til at se smukt og blankt ud. Olien hjælper også bordet med at holde længere og beskytter det mod skader fra for eksempel fedtstoffer fra mad. Du bør altid overveje hvilken olie du bruger, da det i sidste ende vil have indflydelse på bordets look. Du kan nemt google dig frem til hvilke træolier passer bedst til hvilke træsorter. Under bordet skal der monteres nogle tværplanker der holder bordet sammen. Disse planker bør være i samme træsort som træets planker, men det er ikke trængt nødvendigt. Sidst skal du naturligvis bruge nogle bordben som du kan montere bordpladen på. Her kan det være en god ide at købe et færdigt stativ, da det kan være meget svært at arbejde med jern, hvis man ikke har erfaring. Man kan dog altid afmontere selve bordet og montere det på nogle nye ben, hvis du bliver træt af bordet look. 

 træarbejde

Hvorfor gøre det selv?

Du skal ikke lave et diy plankebord, hvis du ikke har lyst, og bare prøver at spare penge. Der er naturligvis penge at spare, men hvis du ikke nyder at arbejde med træ, så bliver projektet sjældent særligt vellykket. Du skal selv lave bordet, hvis du brænder for at gøre det selv, og elsker tidskrævende projekter med en stor gevinst. Hvis du elsker at kaste dig ud i sådanne projekter, så vil det være en smal sag for dig, at lave et plankebord selv, og du vil uden særlig stort besvær kunne få et rigtig godt resultat. Du kan kunne skabe et bord der er unikt til din familie, og som bærer den charme, som godt håndværk kan bære. Du skal bare væbne dig med tålmodighed!