bb11

Gin er en spiritus, som har været populær siden det 18. århundrede. Det er en del af den britiske kultur og har været en favorit blandt mange i århundreder. Gin er blevet et yndet valg for mange, der søger efter en spiritus med et strejf af klassisk elegance. Det er ikke uden grund, at gin har bevaret sin popularitet gennem årene – det er et produkt med masser af historie og traditioner bag sig.

Ginens historie

Gins historie går tilbage til det 17. århundrede, hvor den britiske læge Dr. Thomas Sydenham opdagede den medicinske egenskaber ved gin og begyndte at bruge den som en behandling for forskellige sygdomme. Efterhånden begyndte folk at drikke gin som en slags medicin og det blev hurtigt populært blandt de rigere klasser i England. I midten af 1700-tallet var gin så populært, at der blev skrevet sangtekster om det og der opstod endda et fænomen kendt som ”Gin Craze” – hvor folk begyndte at misbruge gin til punktet, hvor de blev berusede på offentlige steder. Selvom misbrug af alkohol heldigvis ikke længere er et problem i dag, så har gin stadigvæk beholdt sin popularitet blandt folk over hele verden.

De forskellige typer af gin

Der findes flere forskellige typer af gin på markedet i dag – fra de mere traditionelle London Dry Gins til de lidt mere moderne tider med Aged Gins og Navy Strength Gins. London Dry Gin er den mest almindelige type og den mest populære blandt dem der elsker smagen af alkoholholdig spiritus – dette skyldes dels dens friske smag men også dens lethed som gør den ideel til cocktails eller bare at nyde alene over isterninger. Aged Gins har tendens til at have en lidt mere fyldig smag end London Dry Gins da de ofte lagres i træfade for at give dem et strejf af røget eller tørret smag sammen med de klassiske noter fra botanicalsne (de ingredienser der gives for at give smagen). Navy Strength Gin har tendens til at have en meget