bb11

Hvis du både er hundeejer og bådejer, vil du sikkert gerne kombinere disse to dejlige fornøjelser. Det kan imidlertid nogle gange være lidt af en udfordring at have hunde med ombord, og du får derfor denne lille guide med gode råd til dig, når du gerne vil have din firbenede ven med på sejlads.

Hold et skarpt øje med hunden

Det lyder helt oplagt og banalt, men det er ikke desto mindre rigtigt. Det er alfa og omega, at du holder godt øje med din hund til søs, så der ikke sker ulykker – hverken på mennesker, hund eller båd. Du kan eventuelt overveje et hundehalsbånd og en hundesnor i starten, så hunden ikke løber alt for meget rundt, imens den lærer sit nye territorie at kende.

Hund

Giv hunden redningsvest på

Selvom det måske kan lyde fjollet, er det vigtigt, at hunden har redningsvest på. Og det skal den helst også have, når den går rundt på havnen. Selvom din hund kan svømme, er det ret begrænset, hvor længe den kan holde sig oven vande, og her vil en redningsvest være en fantastisk hjælp, hvis hunden skulle falde i vandet. 

Husk også at give hunden et hundehalsbånd på, hvor dit telefonnummer og navn er anført. Løber hunden væk, vil andre mennesker kunne komme i kontakt med dig, hvis de finder hunden.

Medbring din hunds egne ting

Hunde har lige så meget brug for tryghed, som mennesker har, og der kan derfor være noget trygt for hunden i at have sit yndlingslegetøj, sit hundehalsbånd og sin hundekurv med ombord på båden. 

Medbring også dens sædvanlige foder, så maven ikke slås helt i stykker af alt for meget ”feriemad” til hunden.

Sørg for at træne vigtige ordrer og kommandoer hjemmefra

Det er noget helt andet at være til søs i forhold til at være derhjemme. Hunden har meget mindre plads, og der er større risiko for graverende ulykker til søs. Hunden skal derfor kunne parere ordrer med det samme. Øv gerne med hunden på forhånd, så også alle andre ombord kan føle sig trygge ved at have den med. 

Du kan også overveje at investere i en smartkey, som kan sættes i dens hundehalsbånd, så den selv kan gå ind og ud af sit lille hunderum ombord, uden at du behøver lukke den ind og ud. Med en nøgle i et hundehalsbånd, sker det helt automatisk.

Strand

Skab skygge for hunden

På samme måde som mennesker er hunde ikke bygget til at være ude i solen dagen lang. Det er derfor vigtigt, at der skabes nogle skyggefulde kroge og hjørner rundt omkring på båden, så hunden kan komme ud af solen, når det passer den bedst. Det kan også være nødvendigt at køle hunden af med køligt vand et par gange om dagen.

 

Vask saltvand ud af pelsen

Saltvand kan irritere din hunds hud under pelsen, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at skylle hundens pels efter, at den har været i vandet. Derudover kan det være dejligt kølende for hunden efter en lang dag i solen.