bb11

Har du råd til din båd, hvis du bliver ledig? Sejlads er i rigtig mange tilfælde ikke en billig hobby, og det kan derfor være en god ide at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvad der kommer til at ske, hvis du mister dit job. 

Har du for eksempel råd til at have din båd? Svaret på dette spørgsmål handler i høj grad om, hvad du ellers har af øvrige udgifter, men også om du er medlem af en A-kasse, så du er sikret dagpenge, hvis du bliver ledig. 

Både i havn

Økonomisk ændring ved ledighed

I langt de fleste tilfælde vil ledighed også være ensbetydende med en betydelig nedgang i den samlede indtægt. Er man medlem af en A-kasse, er man dog trods alt bedre sikret rent økonomisk, end hvis man ikke er. Er man ikke medlem af en A-kasse, kan man kun få kontanthjælp, og det er ikke ret mange penge om måneden. Er man medlem af en A-kasse, kan man få dagpenge, mens man er ledig, og det er et væsentligt større beløb end kontanthjælp. 

Når man tænker på, hvor lidt man som regel betaler om måneden til A-kassen, og samtidig tager højde for de ekstra penge, man får igen i tilfælde af, at man bliver ledig, så kan det bestemt godt betale sig. Har man et arbejde, der sikrer en rimelig indtægt, har man som regel også udgifter for et passende beløb i forhold til indtægten. Falder man pludselig drastisk i den månedlige indtægt, hvis man for eksempel går fra en god løn til at være på kontanthjælp, kan det være svært at få det hele til at hænge sammen økonomisk. 

Penge

Hvilken A-kasse skal man vælge?

Spørgsmålet er så, hvilken A-kasse du skal vælge. Der findes nemlig rigtig mange forskellige A-kasser i dag, men de udbetaler alle sammen det samme beløb i form af dagpenge ved ledighed. Derfor gælder det om at vælge en billig A-kasse, som samtidig har de rette kompetencer til at hjælpe dig med at finde et nyt job. Med den rette hjælp og lidt held kan du nemlig hurtigt komme i nyt job og komme ud og sejle i din båd igen, hvis du bliver ledig.

Du kan læse meget mere om valg af A-kasse her.