bb11

Har du ligesom mange andre fået øjnene op for at sejle? Sejlads er en hobby, som viser sig i mange forskellige afskygninger, fordi der netop er mange måder er sejle på. Det kan være mere på hobby niveau, hvor man dyrker forskellige former for vandsport, men man kan også gøre som så mange andre og få sin egen båd. 

At have sin egen båd giver på mange måder rigtig meget frihed i forhold til ferie og fritid, fordi man nemlig selv kan bestemme, hvor man gerne vil sejle hen. Når man starter ud, er det nok en god ide at komme alt for langt væk, men når man først har fået et godt tag om båden, kan man udforske de udenlandske farvande. Herunder kan du læse lidt mere om, hvordan du kommer rigtigt i gang med at sejle og finde mere inspiration.

Skib

En god og veludstyret båd

Hvis man ikke rigtig har prøvet at sejle før, og heller ikke rigtig kender nogen som har en bog, så kan starten måske være lidt avanceret. Du skal på mange måder starte helt fra bunden, men det er jo også helt fint, hvis det er noget, som du gerne vil lære; så skal der også bruges tid og energi.

Det er smart at starte med nogle kurser, så du rent faktisk ved noget om, hvordan man sejler en båd – men så er selve båden også rigtig vigtig. Du skal nemlig også vide noget om, hvad der er nødvendigt at have på en båd, hvordan man sætter den i stand, fikser den og ting som det. Det kan virke omfattende, men når du først har en veludstyret båd, hvor det hele spiller, så bliver det også en bedre oplevelse at sejle.

Udstyr på båd

Udenlandske farvande

Hvis du er helt vild med at sejle og efterhånden også har været hele Danmark rundt, måske endda flere gange, så er det vist ved at være tid til, at du retten kursen mod de udenlandske farvande – og her må man sige, at der er nok at vælge imellem. 

Du kan eventuelt tage et kig på CCtravel for at finde inspiration til, hvor man kan rejse hen, men ellers er du måske allerede i forvejen klar over, hvilke steder som især er en oplevelse at besøge og sejle i. Inden man kommer afsted, er det dog en god ide at sætte sig ind i praktiske ting omkring at sejle rundt omkring i verden, så man ikke ender i nogle alt for ubehagelige eller uforudsigelige situationer.