bb11

Når sommeren nærmer sig, er det på tide at sætte sømandskasketten på hovedet og bevæge sig ud på de brusende bølger. Det er en god måde at føle sig frisk og fri på, fordi det kræver al din koncentration og alle muskler i kroppen at holde båden oven vande.

Og når det kommer til at bruge alle musklerne i kroppen, så bør du overveje, hvordan du holder kroppen i form. En god løsning er at dyrke yoga, da det forbedrer både din motorik, udholdenhed og styrke.

Derfor er yoga sundt

Yoga er ikke nogen nem træningsform. Det kan faktisk – hvis du udfører det rigtigt – være en utrolig effektiv træningsform, der aktiverer alle muskler i kroppen. Når du dyrker yoga, bruger du både dine muskler til at holde balancen, men du opbygger også en fantastisk udholdenhed, fordi du skal opretholde den samme position i længere tid.

Du bruger også i høj grad hovedet, fordi det er vigtigt at være i kontakt med sin krop rent mentalt. Dermed opnår man både bedre koncentrationsevne, og så giver det dig også mulighed for at få en mental pause i en ellers hektisk hverdag.

yoga

Yoga er perfekt til sejlsport

Yoga kan altså være en god træningsform, hvis du gerne vil blive bedre til at sejle. Når du sejler, bruger du nemlig mange muskler og koncentration hele tiden, fordi du skal yde en konstant indsats for at holde båden velfungerende.

Du kommer ofte ud for at skulle hive og mase med rebene, og nogle gange skal du også holde den samme position i længere tid – helt ligesom ved yoga!

Alle kan komme i gang med yoga

Du behøver hverken at være en tibetansk munk eller en øvet guru for at dyrke yoga. Yoga er begyndt at blive mere og mere populær i den danske mentalitet, fordi det er en træningsform, som ikke kræver nogen forudsætninger. Alle, lige fra den pumpede bodybuilding til den tyndeste teenager, kan begynde at dyrke yoga.

Kom langt med det rette udstyr

Det skader dog aldrig at have det rette udstyr ved hånden. Selvom yoga handler om at være i kontakt med sin krop, sin vejrtrækning og sit sind, så kan du dog komme langt med yogaudstyr.

Yogamusik.dk kan du finde alt lige fra de rigtige yogamåtter til træningstøj og til røgelsespinde (hvis du er til sådan noget).  Der er også en masse gode guides, der hjælper dig godt i gang med dit nye yoga-eventyr.