bb11

Hvis du elsker at sejle, vil du højst sandsynligt gerne have, at det smukke og rige hav bliver bevaret. Det ville være kedeligt, med at hav uden fisk, sæler, pingviner osv. Heldigvis kan du gøre noget for, at havets dyreliv bliver bevaret. Du kan nemlig tage miljøvenlige valg i hverdagen. For hvis vi bliver ved med at udlede CO2 og metangasser, stiger temperaturen i havene, og det kan mange fisk ikke holde til. Måske føler du, at dine handlinger ikke betyder noget i det store billede. Selvom dine handlinger bare et en dråbe i vandet, betyder de stadig noget. Derudover kan du være med til at inspirere andre til at leve mere bæredygtigt.

Spis mindre rødt kød

En af de ting, som står for en stor procentdel af den samlede CO2 udledning, er kødproduktionen. Derfor kan du gøre en stor forskel, hvis du begynder at spise mindre kød, og flere grøntsager. Du kan starte med at have en kødfri dag om ugen. Det virker nemlig mere overskueligt, end hvis du bare stoppede helt med at spise kød. Der findes mange køderstatningsprodukter, hvilket gør det nemmere for dig at spise vegetarisk. For så kan du nemlig bare lave de samme retter.

grøtsager

Køb miljøvenlige produkter

Produktionssektoren står også for en stor del af den samlede CO2 udledning. Derfor er det vigtigt, at du køber miljøvenlige møbler og tøj. Du kunne eksempelvis købe et plankebord af genbrugstræ. På plankebord.dk finder du et stort udvalg af lækre plankeborde. Så kan du spice din indretning op, uden at gøre skade på miljøet. Det kan også være fordelagtigt at købe møbler i genbrugsbutikken. Her kan du være heldig at finde møbler af høj kvalitet, eller måske ligefrem designmøbler. Når det gælder tøjvanerne, er det vigtigt, at man bruger tøjet indtil det bliver slidt. Mange køber en ny garderobe, hver gang der kommer nye trends i modeverdenen. Dette kan kloden dog ikke holde til, så vi bliver nødt til at bruge vores tøj i længere tid. Det kan være en god idé at købe tøj af høj kvalitet, så det kan holde i lang tid. Hvis du gør dette, kan du virkelig gøre en forskel i klimakampen!

Hold ferie i Danmark

Mange rejser udenlands i sommerferien. Dog kan det være hyggeligt og oplevelsesrigt at holde ferien i Danmark. Dertil sparer du miljøet for CO2 i forbindelse med flyveturen. Der er mange muligheder for ferie i Danmark. Du kunne eventuelt opleve Danmarks øer. Her kan du bo i campingvogn, sommerhus, eller telt. Så bliver ferien også økonomisk overskuelig.