bb11

Mange danskere tager deres hunde med på en lille sejltur, når det endelig bliver godt nok vejr til at komme ud på bølgen blå. Men hvordan gør du egentlig det på en ansvarlig måde og hvad skal du huske at have med?

Læs mere her for gode råd.

Sørg for det essentielle

Hvis du gerne vil have din hund med ud på en sejlbåd, så er der først og fremmest det essentielle du altid skal tage med, når du tager din hund andre steder hen i længere tid ad gangen. Det inkluderer hundeskåle og en masse foder – alt afhængigt af hvor længe i er afsted og hvor stor hunden er.

Tænk også på at tage en god hundeseng med, så den kan ligge trygt om natten. Læs mere her for at se en god variant du kan tage med dig. Og måske du også skal overveje, hvordan din hund skal besørge naturen, når den er ude på havet. Der er trods alt ikke lige sådan en baghave at gå ud i.

Sørg for sikkerheden

Sikkerheden må og skal være helt i orden, når du hiver en hund med ud på en sejlbåd. Dette inkluderer ofte at lave en del forberedelse på din båd, så hunden ikke lige sådan kan komme til at hoppe i vandet ved en fejl.

Som udgangspunkt er hunde ret så gode til at svømme, men der er alligevel nogle racer, som man skal være særligt forsigtige med. Og hvis din hund er gammel eller på anden måde er svagelig og for eksempel har dårlige ben, så skal du passe ekstra meget på.

Hvis du aldrig har prøvet at tage en hund med ud på en sejlbåd før, så anbefaler vi dig at du rækker ud efter nogle som har. Disse erfarne sejlere, der samtidig er hundeejer, kan give dig en række gode tips og tricks, som du med garanti vil drage god nytte af.

Hvis du er særlig nervøs for at sejle afsted med din hund ud på bølgen blå, så kan i også starte med nogle små ture. Der er ingen der siger, at den første tur skal være den vilde rundrejse.