bb11

Hvis du har mistet en af dine nære, så ved du det er svært at håndtere det følelsesmæssige og det praktiske samtidig. Mange har erfaret at sejlads kan være rigtig god terapi i sådan en situation. Med professionel hjælp til de praktiske ting kan du både få mere overskud og bedre økonomi til at sejle.

Sejlads er terapi

Alle sejlere kender den dragende virkning vand kan have på én. Det er vildt og farligt, men kan også være fredfyldt og beroligende. At sejle kan være lise for sjælen når vejret er roligt, stille bølger får båden til at vippe let, og solen glimter som krystaller i vandoverfladen.

Store bølger der kaster sig ind mod båden og får den til at gynge voldsomt, kræver en søstærk mand. Det kan give et adrenalin-kick uden lige at manøvrere en båd i uvejr. At komme ud i den slags situationer kan være godt når du er i en sorgproces, fordi det tillader dig at komme i kontakt med hvad du egentlig føler.

Endnu en grund til at sejlads kan være så gavnligt, er at det styrker venskabet mellem dig og dem du sejler med. Når man sidder på en båd langt væk fra alt og alle, uden internetforbindelse, og med en smuk udsigt foran sig, åbner det nemlig op for nogle samtaler der ellers kan være svære at tage.

Solnedgang og båd

Få praktisk hjælp

Vil du gerne bare ud og sejle, slippe væk for de mange beslutninger der skal træffes, og have tid til at bearbejde din sorg, så er det muligt. Du behøver ikke føle du skal rydde et helt dødsbo og tage stilling til hver enkelt af den afdødes ejendele, når der er professionelle til at håndtere den slags.

Hvis et dødsbo sælges, sparer det dig ikke kun for en masse tid og bekymringer. Du kan samtidig få penge ud af det, som du kan bruge til at komme videre med. Måske er det lige det der skal til for at finansiere dit sejleventyr.

Kvinde dyrker yoga

Giv dig selv tid

En tur på havet kan være en stor hjælp til at bearbejde din sorg, men det er vigtigt at du fortsat tager hensyn til dig selv og din familie i den hårde tid. Forvent ikke for meget af dig selv. Det er for eksempel ikke sikkert du straks er klar til at genoptage hverdagen.

En hjælp til at få din hverdag til at fungere uden den afdøde, kan være at have en sport eller hobby som du kan lave når du ikke er ude og sejle. Et godt bud er yoga som både gavner dit fysiske og dit mentale helbred. Har du ikke prøvet det før, kan tips om yoga, det rigtige udstyr, og nogle at træne sammen med, hjælpe dig i gang.

Det er godt at huske at alle sørger forskelligt, og det der virker for andre, virker måske ikke for dig. Hvis du er vild med at sejle, eller altid har drømt om at prøve det, kan det måske være det helt rigtige til at komme gennem en svær tid.