bb11

Det kan være en rigtig dyr fornøjelse at realisere sit sejleventyr. Drømmer du om eksotiske destinationer og udstyr, der er i fineste kvalitet, kræver det en ordentlig sum penge. Helt billigt er det ikke. Det er dog en oplevelse uden lige, og derfor en rigtig god drøm at have. Og selvom det måske virker en smule uopnåeligt, kan det godt lade sig gøre, hvis man tager et seriøst kig på sin økonomi. Hvis du længe har drømt om det, kan det være, du allerede har sparet nogle penge op.

Finger der peger på verdenskort

Ryd op i din økonomi

Inden man skal til at bruge mange penge på noget, er det en rigtig god idé at få ryddet op i sin økonomi, så man har et klart overblik over, hvor pengene ender henne. Den nemmeste måde at gøre dette på er at lave et budget. 

Først og fremmest skal du dog danne dig et overblik over dine månedlige indkomster og udgifter. Herefter kan du begynde at budgettere for hver måned. Ved at have et budget, kan du ved hver måned sætte lidt til side til din drøm. Skulle der komme et overskud til sidst på måneden, kan du altid også lægge dette til din opsparing. Det er en langsom måde at få pengene på, men helt sikkert den mest anbefalesværdige. 

Når du rydder op skal du derudover også kigge på eventuelle lån, du har taget tidligere. Eksempelvis kunne det være, du havde taget et billigt rentefrit lån engang. Prøv at husk tilbage på, hvorfor du tog lånet, så du kan forhindre, at det ikke sker igen. 

Tænk langt ud i fremtiden

Det kan godt være, at rejsefeber i øjeblikket er høj, men det er nu bedst at tænke drømmen langsigtet. Hvis du gør dette, kan du nå at spare mange flere penge sammen, end hvis du skulle afsted om blot et par måneder. 

Det er dog svært at lægge låg på en drøm så stor, men de fleste vil ikke have noget imod at vente lidt ekstra, hvis det betød, at eventyret bliver endnu bedre. Husk på dette, når du sidder en grå novemberdag og bare vil afsted. Det hjælper ofte. 

Stabling af guldmønter

Skulle uheldet være ude

Nogle gange kan det ske, at uheldet er ude og man står med skægget i postkassen. Vi kan ikke berede os på alverdens ulykker. Står du midt på rejsen og mangler penge, kan det være sidste udvej at låne penge. 

I dag er det muligt at låne penge på internettet, så det kan klares hurtigt. Alligevel er det en rigtig god idé at læse alt igennem, så man er sikker på betingelserne. 

Hvis der er sket en ulykke eller lignende er det vigtigt at tage kontakt til dit forsikringsselskab inden, du begynder at låne penge. De kan helt sikkert hjælpe dig. Også derfor er det vigtigt at købe en forsikring inden du rejser afsted.