bb11

Trænger din båd til en ny motor? Måske finder du, at det er dyrt at gå ud og investere penge i en ny. Og det der er med køb af ny, er at de mister værdien meget hurtigt. Der er mange penge at spare, hvis du går efter en brugt påhængsmotor. Samtidig kan standen være helt perfekt, hvilket gør det til et oplagt valg. Hvis du er ny i sejler gamet, så er det også fint at starte med en brugt, inden man kaster sig over den helt dyre og nyproducerede model.

Dette er værd at overveje inden køb

Det er vigtigt at sætte sig ind i, hvilke behov man har, inden man kaster sig over at købe motor til båden. Hvad end det er en mindre gummibåd eller en større jolle, skal man for eksempel tage højde for, om du ønsker en firetakts- eller en totaktsmotor.

Hvis du går med en totaktsmotor, er der nogle penge at spare, da det er en mere simpelt bygget motor. Desuden har den et større moment, og den kommer derfor hurtigere op i fart. Dog må man gå på kompromis med, at denne motortype larmer noget mere, og så sluger den lidt mere brændstof.

Firetaktsmotoren er det lidt dyrere valg, men penge kan hentes hjem på den lange bane i form af et noget mindre brændstofforbrug. De nyere totaktsmotorer er dog ved at hente hjem på den front. Der er betydelig mindre larm i en firetaktsmotor, hvilket vil være til glæde for alle. Desuden slipper du for at blande benzin og olie selv, hvilket man ofte skal i en totakts påhængsmotor.

Det mere miljøvenlige valg er kommet på markedet

Hvis man ønsker at skåne miljøet mest muligt, så er det oplagte valg en eldrevet motor. Det er smart til mindre både. Du sparer miljøet for meget CO2, og så slipper du for lugt- og lydgener, hvilket er en stor fordel. Der kan faktisk også være penge at spare, når du investerer her.

Den eneste ulempe er, at man ikke bare kan fylde mere benzin på, som du kan med en traditionel motor. Man skal huske at beregne, hvor langt man kan komme, når batteriet er opladt, og her skal tages højde for, hvor mange mennesker der er i båden, og hvordan vejret forholder sig.

Der er mange muligheder, og der er en påhængsmotor til enhver smag.