bb11

Shu-bi-dua indleder sangen ”Vuffeli-vov” med at synge ”Jeg har en hund med fire poter, en på hver sit ben. Bagpå sidder halen fast og vipper”. Ville det ikke være skønt at få hunden med om bord på skibet og forestille sig, at dens hale vipper glad i takt med sejlbåden? 

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven, så hvorfor ikke tage hunden med ombord og indrette båden på en hundevenlig måde? Vi kommer her med to bud på, hvordan man kan arbejde på at blive hundens bedste ven til søs. 

Mand og hund på sejlbåd

Bag hundekiks ombord 

Har man en ovn ombord, er det oplagt at forkæle hunden med hjemmebagte hundekiks. En nem opskrift er at blande boullion med havregryn, hvedemel, rugkerner og kogende vand og ælte det hele sammen. 

Derefter former man det til stykker. Bag det i en time ved 180 grader og vupti: Friskbagte hundekiks. 

Når hundekiksene er bagt, kan man passende rense ovnen, så den er rengjort og klar til næste gang bagning.  

Rens bådens ovn effektivt 

Når man har bagt de lækreste hundekiks, kan man med fordel rense ovnen med effektive ovnrengøringsmidler. På denne måde sikrer man sig, at ovnen bliver rengjort på den rigtige måde, samtidig med, at man ikke beskadiger den. 

Lige meget om man har en almindelig ovn installeret på båden eller en ovn, der renser sig selv, betaler det sig i længden at holde ovnen vedlige med effektive rengøringsmidler.  

Solnedgang

Hundeseng ombord   

Når hunden er med ombord og aktiv hele dagen med leg og aktivitet, får den også brug for at tage et hvil og slappe af i sin hundeseng. En sådan hundeseng er også med til, at den føler sig tryg ombord. Medbring gerne hundens hundeseng hjemmefra, så den føler, at der er noget velkendt med ombord. Så har man en glad, tilfreds og rolig hund, der kan søge i ”skjul”, når den har brug for det. 

Man ser nemt scenariet for sig: Den udhvilede og mætte hund, der står og vipper med halen i takt med båden, mens I stævner ud mod nye eventyr på havet.