bb11

Man skulle tro det eneste man skal huske når man er ude at sejle, er en båd og et hav. Men det kan hurtigt blive en rigtig træls sejltur, hvis ikke man har det helt rigtige udstyr med. Udover at du måske bare ikke lige ved hvad sådan en sejltur kræver, så er der også en masse regler om hvad man skal have med ombord, i tilfælde af noget går galt.

Er du dog i tvivl om hvad der helt præcist er smart at pakke i tasken, kan du i denne artikel læse om hvilke ting du ikke må glemme når du er ude og sejle.

Det vigtigste først

Det vigtigste at have med på en sejltur er en redningsvest. En redningsvest er nok faktisk næsten vigtigere end båden. Ligegyldig hvor garvet en sejler du synes du er, så skal alle fritidsfartøjer i hvert fald have redningsveste ombord til det antal passagerer, der nu engang er om bord. Det anbefales dog at man beholder redningsvesten på under hele turen.

Det kan være nemt at tænke: ”ja, ja, der sker jo ikke noget”, men skulle du risikerer at miste kontrol over båden, støder sammen med nogle andre eller noget helt tredje, så vil du nok være rigtig glad for at have en redningsvest på.

sejle_tips

Redningsveste bliver ekstra vigtige hvis du sejler i et område med mange sten el.lign., da du kan risikere at slå hovedet og miste bevidstheden, hvis du falder ombord. I et sådan tilfælde har redningsvesten en stor oppustet krave, der sørger for at dit hoved bliver oven vande.

Svømmeveste er ikke noget alternativ til redningsveste. I tilfælde af at du bliver slået bevidstløs, har de nemlig ikke sådan en krave, og du risikerer altså at drukne hvis ikke du bliver hevet op i god nok tid. Svømmeveste er lavet til at give fx kajakroere større frihed, ikke af sikkerhedsmæssige årsager.

H2O til turen

Mange nyder at bruge sommerferien på at leje en båd og slappe af på dækket, mens de nyder solen og får lidt farve. Nogen tager endda til varmere lande som Spanien eller Italien, så man kan hoppe direkte fra kanten af båden, ned i lækkert, klart vand. En ting kan man dog godt komme til at glemme. Det lækre klare vand er udrikkeligt.

Det er altså super vigtigt at huske at have masser af vand ombord, så man ikke bliver dehydreret i heden. Det virker lidt spøjst at have vand med ombord, når man er omgivet af det, så selvom det virker åbenlyst, kan man godt komme til at glemme det alligevel.

sejle_tips

Hvis du har planer om at sejle langt, er det især vigtigt at have godt med mad og drikke med. Sejlads kan blive rigtig hårdt i længden. Man skal trodsalt hive store bomme omkring hvis man har at gøre med en sejlbåd, og på en speedbåd kan man få ondt i armen af at holde omkring styrestangen, på samme måde som at man på en lang køretur kan få ondt i hænderne, af at holde om rattet.

 


Artiklen er udtryk for skribentens egen holdning og er ikke redaktionelt indhold.